Styrelsen 2021

Björn_Thinning_Foto_SHR kopiaBjörn Thinning, (SHF)
ordförande

E-post: shr.ordforande@shr-herp.se

Mitt herpetologiska intresse för både terrariehållning och fältherpetologi grundades redan i tidig skolålder. 

Idag utövar jag främst mitt intresse genom att under vårsäsongen besöka den lokala huggormspopulationen och har även ett småskaligt terrariehållande. Herpetologisk litteratur, både tidskrifter och böcker, är också ett starkt intresse. Tidigare har jag rest mycket med natur och fältherpetologi som ett viktigt tema.

Mitt föreningsengagemang har alltid varit starkt. Under större delen av nittiotalet var jag ordförande i Borlänge Herpetologiska Förening (numera DHF), efter det har jag varit ordförande i SHF under några år samt även varit redaktör för Snoken och vice ordförande i SHR tidigare.

Rickard Ljungren (SkHF)
Vice ordförande

E-post: shr.viceordforande@shr-herp.se

Sitter även som ordförande i Skånes herpetologiska förening. Jag har sedan jag var liten tyckt att ormar är spännande och intressanta djur. Herpar gärna i Sverige på våren, försöker besöka Asiens skogar varje år. Har en del djur i terrarierummet där hemma, mestadels ormar. Föreläser om ormar för att minska rädsla hos allmänheten.

angelika2
Angelika Wikström, (NHF)
Sekreterare

E-post: shr.sekreterare@shr-herp.se

En norrlänning från Umeå. Sitter även som sekreterare i NHF styrelsen.

Jag har som många andra alltid älskat djur, men det var väl främst hos de pälsade varelserna mitt intresse låg. Herptilerna växte genom vänner och bekanta och jag sökte mig till NHF och därtill SHR. Vilka fantastiska människor jag har lärt känna och vilka föreningsaktiviteter jag har fått uppleva.

Jag är mest intresserad av mindre skinkar och kameleonter.

De absoluta favoriterna är Chalcides ocellatus eller valsskinkar. Så otroligt söta med sina pluttögon och lilltungan som nyfiket kommer och äter en ur handen.

Fredrik Olofsson (GHF)
Kassör

E-post: shr.kassor@shr-herp.se

Hemmavarande i Göteborg. Mestadels salamanderintresserad men har sysslat med lite av varje. På senare tid har intresset för fältherpetologi ökat. Hemma har jag några amfibier samt ödlor och ormar. 

 
Mattias Almqvist (SHF) 
Redaktör

E-post: shr.redaktor@shr-herp.se

Intresset för herpetologi har funnits med sedan barnsben och jag har genom åren både försökt resa en del och se spännande arter i det vilda och hållit framför allt ormar i terrarier. Idag har jag bara ett fåtal kvar att ta hand om, vilket känns lagom. Istället ska jag försöka fokusera mitt herpetologiska intresse på att förmedla kunskap till och mellan våra medlemmar som redaktör för Snoken. I botten är jag biolog som har pluggat journalistik och nu frilansar en del med fokus på natur till bland annat tidningen Land.

 
sussie
Susanne Andersson (NNHF)
Suppleant

E-post: shr.suppleant1@shr-herp.se

På fritiden gillar jag att vara ute i skog och natur. Tar gärna en löparrunda med hunden i skogen när tillfälle ges. Av all djur inom denna hobby så gillar jag mest grodor och ödlor. Jag är medlem i NNHF.

anders
Anders Larsson (SmHF)
Suppleant

E-post: shr.suppleant2@shr-herp.se

Webbutvecklare från Växjö med stort intresse för reptiler och groddjur, framförallt paddor och ödlor.

 

 

Stefan Örnefeldt i (DHF) 

Suppleant

E-post shr.suppleant3@shr-herp.se

Övriga förtroendeuppdrag
Materialförvaltare
Lennart Karlsson
E-post: shr.materialforvaltare@shr-herp.se   
Valberedning
Dan Westman (DHF) och August Lundqvist (SHF)
E-post: shr.valberedning@shr-herp.se
   
Stipendienämnd
Rickard Ljunggren (SkHF), Dennis Hägg (SmHF) och Jonas Arvidsson (SHF)
E-post: shr.stipendienamnd@shr-herp.se