Snoken

Senaste numret

Snoken nummer 2 – 2022

Innehåll

1. Första fyndet av leucistisk snok
2. Ordföranden om Citesklassificeringen
3. Skötsel av daggeckos
4. SHR firade 50 år
5. En efterlängtad resa till huggormsparadiset Iran
6. Ett besök på Bali

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Om du blir medlem i någon av våra föreningar så får du, förutom din lokala förenings olika medlemsblad och kallelser, dessutom SHRs tidskrift Snoken.

Det är ett spännande forum för landets alla herpetologer. Snoken har ett mycket blandat och skiftande innehåll som rör allt av intresse för den nyfikna herpetologen.
Spännande resereportage varvas med artiklar som skildrar t.ex hur man bygger ett vackert regnskogsterrarium. Du kan dessutom köpa äldre nummer av Snoken till mycket förmånliga priser i webshoppen som kommer strax. Vidare finns det en speciell bibliografi som kan beställas via SHRs publicerats i tidningen från start och materialförvaltare, och som innehåller sökregister för alla artiklar som fram till 1995 (se nedan för mer information).
Om du undrar över om något skrivits på svenska om just dina djur så är det här du ska leta.

Tidskriften Snoken ägs och utges av Sveriges Herpetologiska Riksförening (SHR).
Innehållet är mycket varierande och spänner över skötsel och uppfödning av herptiler i terrarium till hur djuren lever i naturen och resereportage. Artiklarna skrivs av medlemmar i föreningen, eller andra herpetologiskt intresserade.

Det enda sättet att få Snoken är att teckna medlemskap i någon av de föreningar som ingår i SHR.

Du kan beställa Snoken-bibliografin (70 kr, plus frakt) samt äldre exemplar av Snoken på webshopen eller genom föreningens materialförvaltare, SHF, tel. (se även SHRs styrelse). 

Författare
Vill Du skriva i Snoken? Alla bidrag är välkomna och du behöver inte vara medlem i SHR för att kunna bidra med en artikel i Sveriges enda riktiga herpetologiska tidskrift.
Se vår information till artikelförfattare för regler om hur artikelbidrag inlämnas. Mer info här!

Annonsera
Tidskriften Snoken är öppen för kommersiell annonsering, där inte annonsören eller annonsinnehållet strider mot SHRs syften och policy. Se vår annonsinformation.